Instagram

How to get to us


MeetFactory, o. p. s.
Ke Sklárně 3213/15
150 00 Praha 5

GPS:
50.053653
14.408441

Opening hours:
13:00 do 20:00 + based on evening program

Aktuální informace o provozu 🏭 (03/2021)

1. 3. 2021

Milí fanoušci a přátelé MeetFactory,

brány smíchovské továrny zůstávají v reakci na vládní opatření spojená s epidemií nemoci COVID-19 stále uzavřené. Pro jednotlivé dramaturgie MeetFactory to znamená následující:

- Výstavní projekty Rozhovory s monstrem Evy Koťátkové i Afrah Shafiq: Sultanina realita již od ledna čekají na otevření veřejnosti. Doprovodný program k výstavám realizujeme v online podobě a vy si tak můžete poslechnout rozhovor s oběma umělkyněmi v podcastu Tovární hlášení, prohlédnout fotodokumentaci výstav na našem Facebooku anebo projít výstavou Evy Koťátkové v komentované video prohlídce.

- Koncertní sál MeetFactory sice aktuálně zeje prázdnotou, hudební inspiraci vám však nadále přinášíme prostřednictvím našeho podcastuplaylistů 10+5, které kurátorujeme spolu s lokálními muzikanty. Pro hudební nadšence nabízíme edukativní video záznamy přednášek z letošní Synapse Knowledge, které se týkají témat, jež aktuálně hýbou hudebním světem a odkrývají tajemství hudebního businessu i produkce. Na konci března proběhne online release kolaborativní desky Trans Europe Postal Express Olivera Torra, kterou vytvořil ve spolupráci s dalšími umělci platformy SHAPE.

- Divadlo MeetFactory svou tvorbu na podzim přesunulo do místního nahrávacího studia, aby začátkem prosince nabídlo první část třídílného rozhlasového seriálu Serotonin, který inscenaci představuje v (oproti divadelní podobě rozsáhlejší) audioverzi. Aktuálně v továrně také probíhají první zkoušky adaptace Bílé knihy od Han Kang. Koncepce a režie připravované inscenace se ujala Apolena Vanišová.

- V továrně jsme v únoru přivítali první letošní rezidenty a aktuálně pracujeme na přípravě online prezentace jejich prací a realizace uměleckých projektů.

Všechny dramaturgie spojuje náš nový podcast Tovární hlášení. Rozhovory dramaturgů a kurátorů s lidmi, kteří se podílí na chodu smíchovské továrny, výsíláme každý týden. Všude, kde běžně posloucháte podcasty. 

Bar MeetFactory aktuálně nabízí kávu a další nealko nápoje nebo třeba pivo Budvar (10°, 12°) či Matuška do PETky na doma. Výdejní okénko má otevřeno každý den mezi 13:00 a 20:00.

V případě jakýchkoli dotazů se na nás neváhejte obrátit na Facebooku nebo na sales@meetfactory.


Těšíme se na vás!

tým Meetfactory 🏭